Güney Koreli 65 yaşındaki Kim mi Gyeong, Tekirdağ’da açtığı restoranda Uzak Doğu lezzetlerini müşterilerine sunuyor.
Türkiye’ye 2005’te çalışmak için gelen Kim, İstanbul’da çeşitli restoranlarda aşçılık yaptı.
Uzun yıllar İstanbul’da çalıştıktan sonra 2 sene önce Tekirdağ’a gelen Kim, Tekirdağ’ın sakinliğinden ve güzelliğinden etkilenerek burada yaşamaya karar verdi.
Kim, AA muhabirine, geçen yıl Tekirdağ’da Uzak Doğu yemeklerini tanıtabilmek için restoran açtığını söyledi.
Türk mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri olduğunu belirten Kim, “Türk yemekleri çok iyi. Mercimek çorbasını, döner ve kebapları çok seviyor, ayda 2- 3 defa yiyorum. Türk mutfağı oldukça zengin. Ben de burada ülkemin mutfağını tanıtıyorum.” dedi.
Kim, Türk insanının son yıllarda Uzak Doğu mutfağına ilgisinin arttığını gözlemlediğini kaydetti.
Türkiye’yi çok sevdiğini ifade eden Kim, “Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum. Güney Kore iyi ama Türkiye’yi daha çok seviyorum. Hava çok güzel burada. Türk ve Güney Kore yemekleri oldukça güzel. Restorana müşterilerin ilgisi çok iyi.” diye konuştu.
Türk yemeklerinde yağın çok fazla kullanıldığını anlatan Kim, Türk mutfağı ve Güney Kore mutfağını birbirinden ayıran en önemli özelliğin bu olduğunu, Güney Korelilerin yağı pek sevmediğini ifade etti.
“Mercimek çorbasını çok seviyorum”
Kim, Türk yemeklerinin sağlıklı olduğunu düşündüğünü aktararak, “Ben mercimek çorbasını çok seviyorum. Türkiye’de çok hastalandım. Bir ay boyunca mercimek çorba içtim. Daha sonra Güney Kore’de hastaneye gittim. ‘Sen çok iyisin’ dediler. Orada mercimek çorbası içtiğimi ve Türkiye’nin çok güzel olduğunu anlattım.” ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Güney Kore arasında bir kültür elçisi gibi çalıştığını anlatan Kim, Türk mutfağında ve Güney Kore mutfağında yer alan bazı salata ve etli yemeklerin birbirine benzediğini bildirdi.
Müşteriler için soya soslu sebzeli dana eti, beyaz pilav, havuç, mantar, yeşil soğan ve kuru soğan ile hazırlanan birçok lezzet olduğunu aktaran Kim, restoranda gyeran mari, bulgogi ve japchae gibi lezzetler sunduklarını kaydetti.
Tanıyan herkes “Anne” diye sesleniyor
Restoran müdürü Mert İlgin de müşterilerin restoran menüsüne ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, “Uzak Doğu mutfağını temsil ediyoruz. Patronumuza biz ve tanıyan herkes ‘Anne’ diye sesleniyor. Kendisi çok sıcakkanlı bir insan. Burada yeni bir restoran olmamıza rağmen tavsiye üzerine çok sayıda müşterimiz geliyor. Aile ortamında Güney Kore mutfağının tanıtımını yapıyoruz.” diye konuştu.
Kültür SanatEtkinliklerGastronomiGüney KoreGöçmenlerUzak DoğuTürkiyeGüncelKültürYaşam
Haber Kaynak : HABERLER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
13 Kasım 2025SPOR
13 Kasım 2025GÜNDEM
13 Kasım 2025SPOR
13 Kasım 2025SPOR
13 Kasım 2025GÜNDEM
13 Kasım 2025GÜNDEM
13 Kasım 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
1837 kez okundu
2
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1419 kez okundu
3
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1353 kez okundu
4
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1349 kez okundu
5
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1310 kez okundu